top of page

Likya Yolu Treking 

(6 Gece 7 Gün)
PROGRAM:

 

1.GÜN: Antalya – Arkeoloji Müzesi – Phaselis - Çıralı 

Sabah Antalya'da aracımızla buluştuktan sonra Antalya Arkeoloji Müzesi‘ne gidiyoruz. Müze gezisinin ardından öğle yemeği yiyoruz ve Phaselis antik kentine 1 saatlik yürüyüş ile varıyoruz. Phaselis’i detaylıca gezdikten sonra konaklama yapacağımız Çıralı’ya varıyoruz. İlk günün yorgunluğunu denize girerek atıyoruz. Akşam konaklama ve yemek pansiyonumuzda.

Yürüyüş: 1.5 saat Araç: 2,5 saat

 

2.GÜN Çıralı – Ulupınar - Çamlıburun – Olympos

Sabah kahvaltının ardından tesisimizden yürüyüşe başlıyoruz. Sahil boyunca yürüyüp Olympos antik kentine gidiyoruz. Kenti gezdikten sonra gizli bölge Çamlıburun’a yürüyüş yapıyoruz. Aynı patikadan geri dönüş ile öğle yemeğimizi alacağımız restorana gidiyoruz. Burada deniz molasından bahsetmemize gerek yok herhalde 1f642  Yemek sonrası Ulupınar‘a gidiyoruz ve 8 KM lik bir yürüyüş ile Yanartaş üzerinden pansiyonumuza dönüyoruz. Bugün toplamda 16 km yürümüş oluyoruz.

Yürüyüş: 5.5 saat Araç: 20 dk

3.GÜN Adrasan – Musa Dağı – Olympos – Kaş

Sabah kahvaltımızın ardından yürüyüşümüzü Likya Yolu’nun en büyüleyici parkurlarından birinde, Olympos antik kentinin bulunduğu Musa Dağı’nı aşarak Olympos sahilinde noktalıyoruz. Bugün aynı zamanda turumuzun en zorlu parkuru. Araç ile Adrasan’a hareket edip patikaya buradan giriyoruz. Yaklaşık 16 KM lik parkurumuzda dik çıkış ve inişler olsa da doğanın güzelliği, göreceğiniz manzaralar tüm yorgunluğumuzu alıyor. Bugün öğle yemeğimizi kumanya şeklinde alıyoruz. Yürüyüş sonu Çıralı sahilinde bira/patates keyfi yapıyoruz   İlk 3 gün Olympos ve çevresinin altını üstüne getiriyoruz  Gün batımına yakın Kaş’a doğru harekete geçiyoruz. Konaklamamız sadece tekne ile gidilebilen Limanağzı’nda.

Yürüyüş: 5.5 saat Araç: 2.5 saat Tekne: 15 dk

 

4.GÜN Limanağzı-Kaş

Kahvaltı sonrası tesisimizden yürüyerek Kaş merkeze gidiyoruz. Yürüyüşümüz yaklaşık 2 saat sürecek. Gidiş geliş aynı patikadan 8 KM yürüyoruz. Öğle yemeğini Kaş merkezde alıyoruz. Serbest zaman içinde Kaş’ın alış-veriş ve kafe /bar imkanlarından yararlanıyoruz. Belirlediğimiz saatte Limanağzı’na geri yürüyüş için harekete geçiyoruz. Dönüşü tekne ile yapmak isteyenler rehberimizin yönlendirmesi ile hareket edebilirler.

Yürüyüş: 3 saat
Araç: Yok

 

5.GÜN Kaş-Sidyma-Alınca Mahallesi-Kabak

Sabah kahvaltının ardından Kabak kotunda bitecek günümüze başlıyoruz. Bugün yolculuğumuz parça parça şekilleniyor. İlk olarak yol üstünde Delikkemer'e 1 saatlik yürüyüş yapıyoruz. Sonra 1 saatlik araç yolculuğu ile  Sidyma Antik Kenti'ne varıyoruz. Burayı gezdikten sonra öğle yemeği alıyoruz. Yemek sonrası yürüyüşümüz başlıyor. Genellikle düz olan bu patika yaklaşık 4 km sonra asfalta çıkıyor. Cennet koyu manzaralı yürüyüşümüzün 2 km si asfalt olduğu için bu bölümü araç ile çıkıyoruz. Alınca mahallesinde tekrar araçtan inerek tabelaların olduğu yerden patikaya giriyoruz. Kabak koyuna kadar hep iniş olan patikayı doyumsuz manzaralarla tamamlıyoruz. Alınca’dan Kabak Koyu'na yapacağımız yürüyüş 7 km civarında. Bugünkü yürüyüşümüz toplamda 16 KM oluyor. Kabak koyunda havanın durumuna göre akşam denize girebiliyoruz.

Yürüyüş: 5 saat Araç: 1.5 saat

6.GÜN Kabak Koyu - Faralya Köyü

Sabah kahvaltının ardından deniz keyfi için sahile iniyoruz. İsteyenler konakladığımız mekanın keyfini çıkarabilirler  Öğle yemeğini de alarak dinlenme sonrası belirlediğimiz saatte transfer yapacak araçla Faralya köyüne gidiyoruz. Buradan sonra yürüyüş başlıyor. İlk önce yaklaşık yarım saat orman içi patikadan yükseliyoruz. Sonra muhteşem manzaralar eşliğinde hafif inişli çıkışlı yoldan tekrar orman içine girerek Kabak koyuna kadar dik inişe geçiyoruz. Dün yürüdüğümüz yerin tam karşısından başka bir açıdan koyu görerek iniyoruz. Yürüyüşümüz sonrası deniz keyfine devam. 

Yürüyüş: 3 saat Araç: Yarım saat

 
7.GÜN Dönüş Günü: Kayaköy-Ölüdeniz

Kahvaltının ardından Kabak koyu transfer araçları ile bavulları ve kendimizi bizi yukarıda bekleyen araca çıkarıyoruz  Asıl aracımıza yerleştikten sonra istikamet Kayaköy. Kayaköy’den Ölüdeniz’e harika manzaralar eşliğinde rahat bir yürüyüş yapıyoruz. Karaköy antik kenti içinden geçerken duygulanmamanız mümkün değil. Terk edilmiş bu köyden hafif çıkış ile denizi görene kadar tırmanıyoruz. Sonrasında Ölüdeniz’in eşsiz manzarası eşliğinde inişe geçiyoruz. Turumuzun son deniz molasını da burada veriyoruz. Serbest öğle yemeğini aldıktan sonra Dalaman havaalanına transfer oluyoruz.

Yürüyüş: 2.5 saat Araç: 2.5 saat

Önemli Hatırlatma

GeziciYAK, mücbir sebepler olması halinde acente hizmet kapsamındaki otel isimlerini, ulaşım araçları ile bunların hareket yerlerini, programda belirtilmiş ve gezilecek yer olarak gösterilmiş yerlerin ziyaret sıralarını değiştirebilir.

FİYATA DAHİL OLAN HİZMETLER:
  • Profesyonel rehberlik hizmeti

  • 6 gece konaklama 

  • 6 kahvaltı

  • 4 akşam yemeği

  • Tüm geziler

  • Bölgedeki ulaşımlar

  • Zorunlu seyahat sigortası

FİYATA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER:
  • Türkiye’nin herhangi bir yerinden Antalya’ya ulaşım ve Dalamandan geri ulaşım
  • 7 Öğle yemeği (rehberimiz programı aksatmayacak şekilde size tek ya da çoklu seçenekler sunacaktır)
  • Limanağzı konaklaması akşam yemekleri
  • Antik kent girişleri (Müzekart önerilir)
  • Kişisel harcamalar
  • Konaklama yerlerinde alınan extralar
  • Dahillerde belirtilmemiş harcamalar

 

TURLARIMIZDA:
  • Alternatif Turizm'de etkinliklerde tüm katılımcılar etkin görev alır. Her aşamada yardımlaşılır.

  • Program akışı Treking rehberi tarafından belirlenir.

  • Rehber, hava, yol, sosyal, doğal, zamanlama vb. nedenlerle programda

  • değişiklik yapma yetkisine sahiptır.

KONAKLAMA

1. ve 2. Gün: Çıralı’da lüx bungalowlarda konaklıyoruz.

3. ve 4. Gün: Limanağzı’nda Nuri’s Beach’de: www.nurisbeach.com

5. Gün ve 6. Gün: Kabak koyunda vadinin en eski pansiyonu olan Turan Hill Lounge’da: www.turanhilllounge.com kalıyoruz

 

ULAŞIM

Turumuz Antalya Havaalanı'nda başlar ve Dalaman Havaalanı'nda biter. Türkiye'nin her yerinden katılım yapabilirsiniz.

Gidiş: Antalya Havaalanı'nda en geç 10.00 da olacak şekilde uçak biletinizi almanız gerekmektedir. Yani 9.30 da inen uçaklar uygundur. Otobüs ile gelecek misafirlerimizi otogardan alabiliyoruz. Ama erken gelenleri Antalya Müzesi'ne bekliyoruz 

Dönüş: Dalaman Havaalanı'ndan 18.00 ve sonrası biletler uygundur. Fethiye otogarı için de 16.00 ve sonrası uygundur.

 

HATIRLATMA

Rehber grubu Antalya Havaalanında karşılar. Uçuştan en az 1 saat önce size verilen PNR numarası ile uçuşunuzun gerçekleşeceği havaalanında, havayolu şirketinin check in noktasından check in işleminizi tamamlamanız gerekmektedir. Acentemiz, havayolları ile yolcularımız arasında aracı konumunda olup, 28.09.1955 Lahey Protokolüne tabidir. Uçuş öncesinde uçuş detayları ve saatleri değişebilir, tüm saatlerin hareket tarihlerinden 48 saat önce teyid edilmesi gerekmektedir. Yolcularımız saat değişikliği riskini bilerek ve kabul ederek turu satın almıştır. Uçak seferlerinde oluşabilecek aksama yada iptal gibi durumlar halinde oluşabilecek tura katılamama yada geç katılma gibi durumlardan, uçağın kaçırılmasından ve bunun sonucunda oluşabilecek hizmet alınamaması gibi durumlardan GeziciYAK sorumlu tutulamaz.

 

LİKYA YOLU YÜRÜYÜŞÜ İÇİN İDEAL DÖNEM NE ZAMAN?

Likya Yolu, Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü Akdeniz kıyı şeridinde yer alıyor. Kış aylarının yumuşak geçtiği bu bölge yaz döneminde oldukça sıcak oluyor. Yılın 11 ayı rahatlıkla yürünebilecek bir rota olan Likya Yolu’nu yürümek için en ideal dönem hem kış yağmurlarının ardından canlanan doğanın renk harmonisini hem de karlı tepelerin manzarasını bir arada görebileceğiniz Nisan ve Mayıs ayları. Mayısın sonuna doğru sıcaklar başlıyor. Yaz ayları ve Eylül'ün ortasına kadar bölge sıcak ve nemli. Bu aylarda yürüyecekseniz, rotada kıyıya ulaştığınız her fırsatta Akdeniz'in sularına kendinizi bırakıp serinlemek iyi olacaktır.

Nemin giderek azaldığı ekim-kasım dönemi ise ideal sıcaklık açısından en tercih edilebilir dönem. Kasım ayının ortasından şubat ayına kadar çok yağış oluyor. Marttan itibaren yağışlar azalıyor. Sonuç olarak Nisan-Mayıs-Ekim-Kasım ayları en ideal dönemdir diyebiliriz.

 

ZORLUK SEVİYESİ

Likya Yolu yaklaşık 550 km'lik uzun bir rota. Bu rotada birçok parkur var. Eğer siz günde 30-40 km. arası yürürseniz elbette yorucu olur. Ama biz turumuzun planlamasını yaparken, gün içinde en fazla 20 km yürüyüş olacak şekilde parkurları seçtik. Hatta ortalama günde 15 km. yürüyoruz diyebiliriz. Orta seviyede bir kondisyona sahip, trekking konusunda deneyimli bir kişi zaman zaman iniş ve çıkışlı, dikkat gerektiren ve zorlayıcı bu parkurlarda yürüyebilir. Yorulacakmısınız, evet. Yürüdüğümüz rotalarda, zaman zaman kayalıklı yollar,  dik çıkışlar, atlamalı zıplamalı yerler var. Genel parkura baktığımızda orta zorluk ve zor seviyesinde rotalardan oluşuyor. Biz katılımcılarımızın muazzam manzaralarıyla görsel bir şölen sunan bu rotanın keyfini yaşayabilmeleri için gün içerisindeki yürüyüş sürelerini 6,5 saati, parkur uzunluğunu da 20 km'yi geçmeyecek şekilde belirledik. Araç bizi parkur başlangıcında bırakacak, parkur bitiş noktasından alacak. Siz arada parkuru yürüyün ve tadını çıkarın, gerisini bize bırakın. Sonuç olarak kolay değil ama yapılmaz da değil. Kaldı ki bu muazzam deneyim için kendinizi motive edeceğinizi ve günden güne de kondisyonunuzun artacağını unutmayın.

Yürüyüş boyunca rehberimizin komut ve uyarılarını dikkate aldığınız, eğimli yerlerde iniş yaparken zikzaklar çizerek yürüdüğünüz ve kayaların arasından geçerken kaymaya ve ayağınızın sıkışması ihtimaline karşın dikkatli olduğunuz sürece sakatlanma, yaralanma riski minimum seviyede.

Astım yada kalp damar rahatsızlığı, obezite rahatsızlığınız varsa bu tura katılımınız uygun olmayacaktır.

 

YANINIZDA BULUNDURMANIZ GEREKENLER

:: Yürüyüş botu (sert tabanlı, bilekleri saran) *                                                                           Yürüyüşler genelde patikalarda geçiyor. Sert bıtkı ortüsü, kayalık yapı mevcut.Bu nedenle  sert tabanlı ve bilekli bot tercih etmelisiniz. Hatta almak zorundasınız. Çünkü bütün vücudunuzun ağırlığını ayaklar taşıyor ve bozuk zeminde yürümek için tasarlanmış ayakkabılar olmadan yürümek tüpsüz dalışa benzer.

:: 25-30 lt  küçük sırt çantası

:: Baton (varsa çift yoksa tek)**/yoksa ağaç dalı

:: Panço yada yağmurluk varsa öncelik groteks

:: Tshirt (birkaç tane)

:: Yürüyüş için uygun pantolon yada şort (ıslanınca çabuk kuruyan size konfor sağlar)

:: Güneş koruyucu

:: Termos yada matara

:: Islak mendil

:: Güneş gözlüğü ve şapka

:: Mayo, terlik ve havlu (deniz mevsiminde)

:: Deniz ayakkabısı (tavsiye)

:: Powerbank (tavsiye)

:: Sinek kovucu

:: Tozluk (tavsiye)

:: Düzenli kullandığınız ilaçlar

 

BÜYÜK SIRT ÇANTASI İLE Mİ YÜRÜYECEĞİZ ?

Hayır. Her gün 25-30 Lt' lik küçük bir sırt çantası ile yürüyeceksiniz. Büyük çantanız (bavulunuz) otelde kalır.

Yürürken taşıyacağınız küçük sırt çantasına sadece o günkü yürüyüş esnasında ihtiyacınız olabilecek günlük ihtiyaçlarınızı koyacaksınız. (matara, yedek tshirt, mayo, havlu, terlik, sinek kovucu, atıştırmalıklar, ıslak mendil, powerbank gibi )

Her gün araç bizi o gün yürüyüş yapacağımız parkurun başlangıç noktasına bırakacak, yürüyüş sonunda parkur bitiş noktasından alarak otele götürecek. 

 

BATON KULLANIMI

Batonların başta dizler olmak üzere eklemlere bidirdiği yükü %25 azalttığını biliyor muydunuz? Aynı zamanda bu ekipman dengenizi güçlendirir ve doğa yürüyüşü kazalarının en büyük sebebi olan kaymaları azaltır.

Baton Kullanımının Faydaları

:: Dengeli ve stabil bir yürüyüş sağlar

:: Omurilik düzleminin sağlıklı bir şekilde dik tutulmasını sağlar

:: Sırtta taşınan kamp yükünün hafifletilmesini sağlar

:: Ayak bilekleri ve dizlere binen yükü azaltır

:: Olası denge kaybında tekrardan dengenin kurulmasını sağlar

:: Yukarı tırmanışları kolaylaştırır

:: Aşağı inişlerde eklemlere binen şokları azaltır

:: Dağcılarda sık rastlanan menüsküs, bağ kopması gibi fiziksel yaralanmaları önlemeye yardımcı olur

:: Ritimli şekilde ilerlemeyi sağlar (nefes/adım koordinasyonunu sağlar)

:: Ancakkkk tecrübeniz yoksa size yarardan çok zararı dokunur. Bozuk zemin üstünde yürürken ucunu nereye koyacağınızı düşünerek yürümeniz biraz zor. En iyisi bir elinize ağaç dalı alın ya da batonun tekini kullanın.

UNUTMAYIN:
  • Doğa yürüyüşü yapacağız. Bunu dikkate alarak hazırlıklı gelin.

  • Yazın dereye inilebilir. Kışın dere yol kesebilir :)

  • Mevsim ve koşullar uygunsa dileyen denizde  yüzebilir. Mayo, havlu vb. getirmeyi unutmayın.

  • Mevsim koşullarını düşünerek giyinin (polar/kazak, şapka, güneş gözlüğü, yağmurluk vb.)

  • Ínceden kalına doğru bir giyimi tercih edin (yürüdükçe terler, durduğunuzda üşüyebilirsiniz)

  • Ayakkabınız yürüyüşe uygun olsun (toprak, çamur, su vb.). Boğazlı bot ya da spor ayakkabı iyi olur

  • Küçük bir sırt çantanız bulunsun (yürüyüş sırasında elleriniz boş olmalı)

  • Mutlaka yedek giyim, çorap ve ayakkabı alın

  • Yanınıza, su ve enerji verici yiyecekler alabilirsiniz

  • Varsa ilaçlarınız ve vitamin, güneş kremi, nemlendirici

  • Fotograf/Video çekiyorsanız yeterince ekipman, yedek pil vb. almayı unutmayın.

13.950₺

Havale/Eft

4
gün

.:​Kredi kartları diğer taksitli ve tek çekim fiyatlarımızı sorunuz.​

.: Fiyatlar katılımcı tercihine göre 2 ya da 3 kişilik odada kişi başınadır.

.: Single kontenjanı sınırlıdır 

bottom of page